Meni

Slovenija

Zelena, aktivna in zdrava Slovenija. Občutim jo po svoje.

Slovenija je edina evropska država, ki povezuje Alpe in Mediteran, Kras in Panonsko nižino. Z vseh smeri lahko dostopna dežela velja za eno najbolj zelenih destinacij sveta. Njeno posebno razkošje so izviri termalno-mineralnih voda, ob katerih so nanizana naravna zdravilišča. Nekateri vrelci zdravilnih voda, ob katerih so danes sodobni centri zdravja in dobrega počutja, so bili znani že v antiki!
Največ slovenskih naravnih zdravilišč je v Termalno Panonski Sloveniji, ki se razteza od severovzhodnega do južnega roba države. To je dežela zdravilišč, vinskih goric, skrivnostnih zgodb starodavnih gradov in samostanov ter pregovorno gostoljubnih ljudi, ki so ponosni na svojo gastronomsko in kulturno dediščino. Naravna zdravilišča so tudi v drugih regijah. V Alpski Sloveniji marsikje presenečajo učinki zdravilne klime, v Mediteranski & Kraški Sloveniji dokazana zdravilnost naravnih faktorjev, povezanih s slovitimi tradicionalnimi solinami. Iz Ljubljane in Osrednje Slovenije so vse posebnosti dostopne že v manj kot dveh urah vožnje!

Panonska Slovenija poleg vrelcev zdravilnih voda ohranja starodavno vinsko kulturo in samosvoje običaje, kot je slovito Ptujsko kurentovanje, del dediščine UNESCO.

Slovenske Alpe so v vseh letnih časih izjemno prizorišče za raznotere aktivnosti v naravi. Odkrijte razkošno različnost Julijskih Alp, Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank in Pohorja.

Ljubljana, zeleno glavno mesto Slovenije, navdušuje z živahnim življenjem ob reki in številnimi prireditvami. Stika se s parki, gozdovi in podeželjem Osrednje Slovenije.

Iz očarljivih mest ob Jadranskem morju ni daleč do posebnosti Slovenske Istre in do Krasa s svetovno znanimi kraškimi jamami.

Slovenija je dežela neštetih vodnih doživetij! Poleg zdravilnih voda vas tu čakajo slikovite reke in jezera ter povsod pitna voda. Pravica do čiste pitne vode je zapisana celo v slovenski ustavi.

Slovenija

Geografsko razgibana Slovenija ima izjemne naravne danosti za najrazličnejše poti do zdravja in dobrega počutja. Razvajajte se ob vrelcih zdravilnih voda, okušajte zdrava lokalna živila, razgibajte se na prostem.

20 TISOČ KVADRATNIH KILOMETROV
2 MILJONA PREBIVALCEV
87 VRELCEV TERMO-MINERALNIH VODA
12 NARAVNIH ZDRAVILIŠČ

Odkrij terme in zdravilišča

Odkrijte svojo zdraviliško izkušnjo

Odkrijte svojo zdraviliško izkušnjo v svetu naravnih zdravilnih dejavnikov, ki zajema 12 slovenskih zdravilišč.

Vsa zdravilišča
Darilni bon