Meni

Sporočilo za javnost – Zaključena II. faza prenove prostorov fizioterapije, Thermana Laško

15.05.2024

V družbi Thermana d. d. ob jubilejnem letu, ko obeležujemo 170 let delovanja in 71 let izvajanja medicinske rehabilitacije, ponosno zaključujemo II. fazo prenove prostorov fizioterapije. Spomnimo, da smo v lanski prvi fazi prenovili prostore za hidroterapijo in delovno terapijo. V teh dneh je bila končana II. faza prenove, ki je zajemala prenovo prostorov fizioterapije in je bila tako po velikosti, površini, v katero smo posegli s prenovitvenimi deli, kot tudi z vidika logistike in organizacije dela, velik zalogaj.

Program fizioterapije, ki sodi med enega pomembnejših programov družbe, je močno vpet v programe zdraviliškega zdravljenja, obnovitvene rehabilitacije ter ambulantne fizioterapije. Eden izmed večjih segmentov delovanja fizioterapije poteka v okviru pogodbe z ZZZS, kjer na letnem nivoju obravnavamo 3500 pacientov in ustvarimo cca. 51.000 nočitev. Prav tako je fizioterapija eden izmed pomembnih dejavnikov pri izvajanju obnovitvene rehabilitacije. Na tem področju sodelujemo s številnimi društvi in zvezami (npr. multipla skleroza, paraplegiki, paralitiki, oboleli za parkinsovo boleznijo, društva Sonček, Sožitje ipd.). Na letnem nivoju iz tega naslova ustvarimo cca 13.000 nočitev, rehabilitacijo pri nas uspešno opravi skoraj 1000 upravičencev do obnovitvene rehabilitacije. Na področju ambulantne fizioterapije in specialne fizioterapevtske obravnave na letnem nivoju obravnavamo cca. 4000 oseb, nivo samoplačniških storitev iz leta v leto narašča.

Novost v naši ponudbi je tudi samoplačniška ortopedska ambulanta, katere nosilec je Marko Kotnik, dr., med., spec. ortopedije in novi strokovni vodja Centra medicine v družbi Thermana d. d.. Odpiramo tudi vrata samoplačniške nevrološke ambulante ter širimo nabor storitev s tega področja.

Na temeljih naše tradicije, izjemnega naravnega dejavnika termalne vode Laško in dolgoletnih izkušenj iz naslova medicinske rehabilitacije družba Thermana z nadaljnjim razvojem medicinskih programov in storitev krepi svojo prepoznavnost in položaj na domačem in tujih trgih.

Izjava Mojce Leskovar, predsednice uprave družbe Thermana:
“Investicija druge faze izvedbe projekta je bila vredna cca. 1,5 milijona evrov. Prenovljeni prostori danes omogočajo kvalitetnejšo obravnavo, individualiziran pristop, v ospredje je postavljena dostopnost gibalno oviranim osebam, čemur sledimo že desetletja. Prenova daje poudarek trajnostni viziji, modernizaciji in energetski učinkovitosti. Težko pričakovani novi prostori so odličen način obeležitve izjemnega jubileja, ki ga slavimo – 170 let delovanja družbe in namenske rabe naše termalne vode Laško za dobro počutje in preko 70 let izvajanja medicinske rehabilitacije, kjer Laško zavzema eno najvidnejših mest pri nas. Ponosna sem na ekipo zaposlenih, ki s prizadevnostjo opravlja svoje poslanstvo – da krepi zdravje, da vrača dobro počutje našim obiskovalcem, gostom, pacientom. V prenovljenih prostorih bo to lažje in prijetnejše, tako za naše goste kot tudi zaposlene.”

Ostale novice

Prebirajte naprej.

Darilni bon