Meni

Aktivne počitnice v slovenskih naravnih zdraviliščih in termah

28.03.2023

Moj način aktivnih počitnic v termah

Odločili ste se za sproščujoče počitnice v termah. Plavanje v bazenih, razvajanje v wellness centrih, uživanje v zdravi prehrani, posvečanje sebi in svojemu dobremu počutju …čudovito. Pa vam kljub temu nekaj manjka? Nekaj, kar vam bi še bolj pognalo kri po žilah? Brez skrbi. Tudi če ste med tistimi, ki ste težko pri miru in potrebujete tudi veliko gibanja, boste v slovenskih termah prišli na svoj račun.

Poleg različnih vadb v bazenih in fitnesih jo lahko uberete po razvejanih poteh v okolici term, peš ali s kolesom. Prav tako so številne terme opremljene z igrišči za vrsto športnih aktivnosti. Nekatere terme se nahajajo v bližini večjih športnih centrov in so privlačne tudi za priprave športnikov.

 

Termalne ali aktivne počitnice – izberite oboje

Bi si poleg termalnih doživetij in skrbi za zdravje želeli početi še kaj drugega? Obiščite slovenske terme, ki vam poleg razvajanja in kopanja v bazenih ponujajo še vrsto drugih aktivnosti na prostem in v notranjih prostorih.

https://www.slovenia.info/sl/zgodbe/sproscujoce-in-aktivne-pocitnice-v-slovenskih-termah

 

Termalni oddih in vodna zabava

Slovenske terme imajo obilo zunanjih in notranjih vodnih površin za plavanje v vseh letnih časih. Dopolnjujejo jih masažni in terapevtski bazeni ter posebej privlačni vodni parki s tobogani. Poskrbljeno je tudi za otroško veselje!

5 razlogov, zakaj po vodna doživetja v terme

Če razmišljate, kako bi najbolj ustregli vsem družinskim članom, je obisk termalnih vodnih parkov zadetek v polno. Čofotanje v bazenih, kanček adrenalina, zabavne animacije in na drugi strani tudi umirjeni kotički za sprostitev so prava formula za družinski oddih.

https://www.slovenia.info/sl/dozivetja/terme-in-zdravilisca/aquafun-in-termalni-oddihb

  

Aktivna ponudba v izbranih termah in zdraviliščih

Aktivnosti v naravi, fitnesih, dvoranah in bazenih so del ponudbe v skoraj vseh slovenskih naravnih zdraviliščih, ki so povezani v Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč. Oglejte si nekaj namigov, kje lahko najbolje združite razvajanje in aktivne počitnice.

 

Šport in rekreacija v Termah 3000 – Moravske Toplice

Vdihnite zdravje, izdihnite slabo voljo!

Zakaj ne bi odkrivali Prekmurja nekoliko drugače – s kolesom ali s pohodniškimi palicami v rokah?! Se morda spopadli z golfskim izzivom najdaljše luknje v Sloveniji ali se pridružili na številnih športnih aktivnostih, ki jih brezplačno organiziramo za goste?

https://www.sava-hotels-resorts.com/si/terme-3000-moravske-toplice/sport-in-rekreacija

 

Šport in rekreacija v Termah Ptuj

Kondicija za vsakodnevni ring življenja!

Še pred zajtrkom spravite telo v pogon v bazenu, pridružite se vodeni vadbi, zajahajte kolo ali izvedite popoln zamah z golf palico. Svet bo po oddihu lepši!

https://www.sava-hotels-resorts.com/si/terme-ptuj/sport-in-rekreacija

 

Šport in rekreacija v Zdravilišču Radenci

Naredite korak do zdravja!

V Zdravilišču Radenci smo v ponudbo za aktivni oddih vključili številne aktivnosti za starejše in tiste, ki zdravilišče obiščejo zaradi zdravstvenih razlogov. Z lahkotno aerobno aktivnostjo boste za svoje zdravje naredili čudeže!

https://www.sava-hotels-resorts.com/si/zdravilisce-radenci/sport-in-rekreacija

 

Terme Zreče – Sproščeni v Zrečah, aktivni na Rogli

Kombinacija akratotermalne vode, moči pohorskih zelišč in šote ter blagodejne srednjegorske klima je tisto, kar odlikuje Terme Zreče. Poleg vodnih doživetij v bazenih ter razvajanj v wellness centru in skrbi za zdravje, lahko uživate tudi v lokalni kulinariki pod blagovno znamko Okusi Rogle.  Terme so tesno povezane z gorskim športnim središčem Rogla, kjer vas čaka pestra paleta aktivnosti v vseh letnih časih in za vse generacije. Povezanost term in športnega centra privablja tudi številne športne ekipe, ki pridejo sem na priprave.

https://www.terme-zrece.eu/si/paketi

 

LifeClass Hotels & Spa – Terme Portorož – Sodobni center zdravega gibanja

Ste pripravljeni na aktivne dogodivščine?

Obiščite vedno živi Portorož in srednjeveški Piran. Spoznajte ljudi in njihove zgodbe, pristne in zanimive. Dale vam bodo nov elan, za aktivno preživet dan. Morda boste izbrali Act-ION rekreacijo? In medtem ko bodo otroci osvajali ozemlja novih dogodivščin z Mini-IONom, se brezskrbno osvežite na ekskluzivni plaži Meduza. Pustite se razvajati.

Resort LifeClass Hotels & Spa, Portorož se nahaja tik ob morju. Združuje šest hotelov najvišjih kategorij, 11 restavracij in barov, konferenčni center Portus, bazene s termalno in ogrevano morsko vodo ter pestro ponudbo wellness in masažnih storitev. Vsi hoteli so s Termami Portorož povezani z notranjimi hodniki.

https://www.lifeclass.net/si/aktivnosti/

 

Thermana Laško – priljubljeno športno gnezdo

Thermana Laško je eno od naravnih zdravilišč, ki ga pogosto uporabljajo športniki za svoje priprave. Je pa tudi za rekreativne športnike na voljo dovolj aktivnosti, s katerimi bodo zapolnili svoje sproščujoče počitnice v Spodnji Savinjski dolini

https://www.thermana.si/sl/sport

 

Aktiven oddih v Termah Čatež

V Termah Čatež lahko zaplavate v olimpijskem bazenu, se pomerite v nogometu, uživate v igri odbojke na mivki ali se razmigate na teniških igriščih. S kolesi lahko raziščete okolico. Če raje ostajate v notranjosti ali če dežuje, pa lahko vadite v fitnesu znotraj term.

https://www.terme-catez.si/si/catez/dozivetja/sport-in-rekreacija

 

Terme Olimia za aktivne

Šport je pomemben del zdravega načina življenja, zato v Termah Olimia, kjer spodbujajo zdrav življenjski slog, ponujajo tudi vrsto možnosti za aktiven oddih. Poleg kolesarskih izletov in pohodov v okolico lahko v športnem parki Gaj igrate tenis ali odbojko na mivki, v bližini je golf igrišče z 9 luknjami. Svoje športne strasti lahko sprostite tudi v športni dvorani Podčetrtek ali v zavetju vrhunsko opremljenega fitnes centra.

https://www.terme-olimia.com/sl/dozivetja/sport-in-rekreacija

 

Terme Dobrna – Zelena oaza kamor seže oko

Bogata zgodovina in osupljiva narava Dobrne kličeta, da raziskujete in doživite utrip kraja. Naj bo sprehod skozi 200-letni park, ogled zgodovinskih znamenitosti, turistična ponudba v okolici, na pot se lahko podate sami ali pa se pridružite našim animatorjem na vodenih ogledih.

https://www.terme-dobrna.si/aktivnosti

 

Terme Dolenjske Toplice – aktivni oddih

Rekreacija na prostem in v hotelu

Terme Dolenjske Toplice so na idealnem kraju za aktiven oddih. Valovita zelena dolenjska pokrajina ponuja veliko priložnosti za potepe in najrazličnejše športe tako za rekreativce kot za vrhunske športnike.

https://www.terme-krka.com/si/sl/dolenjske-toplice/dozivetja/rekreacija/

 

Terme Šmarješke Toplice – aktivni oddih

Ogromno možnosti za zdravo gibanje

Terme Šmarješke Toplice ponujajo res veliko priložnosti za rekreacijo. Odpravite se lahko v naravo in uživate v potepih in drugih aktivnostih, veliko možnosti za gibanje pa ponujajo tudi naši hoteli.

https://www.terme-krka.com/si/sl/smarjeske-toplice/dozivetja/rekreacija/

 

Talaso Strunjan – aktivni oddih

Primorska narava ponuja obilico možnosti za odkrivanje okolice peš ali s kolesom. V zelenem parku Talasa Strunjan pa vas čaka tudi vse potrebno za zabavno igro s takšnimi ali drugačnimi žogami in igrala za otroke.

https://www.terme-krka.com/si/sl/strunjan/dozivetja/aktivni-oddih/

 

© Slovenska turistična organizacija in člani Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč

Ostale novice

Prebirajte naprej.

Darilni bon