Meni

Ponovno odprtje zdravilišč in novosti – junij 2020

24.06.2020

TERME ČATEŽ

Varno in v zelenem prostranstvu največjega slovenskega kampa – v Terme Village – nas že lahko brezskrbno obiščete v kampu, mobilnih hiškah in apartmajih, kjer se z 19. junijem odpira trgovina ob recepciji kampa, medtem ko trgovina Market odpira svoja vrata s 24. 6.

Pričakujemo vas tudi v Hotelu Čatež***.

Poletna Termalna riviera je deloma že odprta, celoten kompleks – preostali bazeni in atrakcije poletne Termalne riviere pa se odpirajo v sredo, 24. 6. Varno in največje termalno bazensko razkošje v Sloveniji vas pričakuje vsak dan v juniju od 10. do 18. ure in od 1. 7. do 20. 8. od 9. do 20. ure!

Z 19. 6. odpiramo tudi prvo kupolo zimske Termalne riviere. Wellnes in savne ostajajo nadaljnjega zaprte.

Hotel Toplice**** odpira svoja vrata s 24. 6., medtem ko bo počitnikovanje v gusarskem zalivu s hišicami na vodi možno s 3. julijem.

Obiščite nas že tudi na slovenski obali – v Hotelu Aquapark Žusterna*** in v apartmajih Residence Marina****.

Nazaj v Življenje – skupaj, v Termah Čatež!

  

TERME DOBRNA 

 Veseli smo, da lahko ponovno pozdravimo goste Term Dobrna in poskrbimo za njihovo dobro počutje. Za zagotavljanje brezskrbnega oddiha in varne ponudbe naših dejavnosti smo v skladu z navodili pristojnih institucij in lastnimi standardi uvedli vrsto higienskih varnostnih ukrepov in dejavnosti, zaradi katerih smo nekoliko spremenili in prilagodili naše poslovanje.  Gostinski lokali, masažno lepotni center, termalne kopeli  in bazeni delujejo po prilagojenem načinu in delovnem času. V centralnem hotelu Vita smo 8. 6. 2020 že sprejeli prve goste. Depandanso hotel Park smo otvorili z dnem 11. 6. 2020. Popolnoma prenovljeno depandanso Vilo Higieo z dodatno enoto zajtrkovalnice odpiramo 3. 7. 2020. Z veliko otvoritvijo novega Boutique hotela Dobrna pričakujemo prve goste 1. 7. 2020.

Ponudbo smo dopolnili na osnovi obstoječe z  možnostjo koriščenja turističnih bonov.

Kot novost predstavljamo inovativni program hujšanja za uravnavanje metabolnega in hormonskega ravnovesja, na podlagi laboratorijskih vrednosti krvi, v sodelovanju z IRENEE edino licencirano in certificirano izpostavo METABOLIC BALANCE v Sloveniji.

 

TERME KRKA

 Zaradi novega koronavirusa SARS-Cov-2 in bolezni COVID-19 smo tudi v Termah Krka življenje in delo prilagajali razmeram. V skladu z odlokom o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji smo 16. 3. 2020 ustavili izvajanje medicinske rehabilitacije in turistično ter gostinsko dejavnost, izjema je bilo le izvajanje nadaljevalnega bolnišničnega zdravljenja na negovalni način v Termah Šmarješke Toplice. Vrata so zaprli naši hoteli, velneški in športni centri ter restavracije in gostinski lokali.

Ponovni zagon dejavnosti

Od konca aprila se ukrepi za preprečitev in zajezitev virusne okužbe sproščajo tudi v zdraviliščih Term Krka. V Termah Šmarješke Toplice, Termah Dolenjske Toplice in obmorskem Talasu Strunjan smo že konec aprila začeli izvajati ambulantno specialistično obravnavo in ambulantno fizioterapijo.

 • Določene storitve za sprostitev smo v naših treh velneških centrih Balnea, Vitarium in Salia začeli izvajati že v začetku maja, danes centri delujejo nemoteno.
 • S 1. junijem 2020 smo v vseh poslovnih enotah odprli tudi hotelske namestitve. Naši gostje so bili že prve dni tako pacienti na medicinski rehabilitaciji kot samoplačniški gostje na oddihu.
 • Postopoma odpiramo tudi bazene in savne; kopalna sezona se bo na naših zunanjih kopališčih predvidoma začela konec junija.

Procese vseh dejavnosti – hotelske, velneške, športne in gostinske – prilagajamo navodilom strokovnjakov in pri delovanju upoštevamo Higienska priporočila NIJZ pri izvajanju turistično-gostinske dejavnosti za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-Cov-2. Za zmanjšanje tveganja okužb priporočamo umivanje in razkuževanje, ohranjanje varne medosebne razdalje, posamično uporabo tušev in uporabo obraznih mask, kjer ni mogoče zagotoviti zadostne medosebne razdalje.

 

Zakaj so Terme Krka varno zavetje zdravja in dobrega počutja?

 

 • Terme Dolenjske in Šmarješke Toplice ter Talaso Strunjan so umeščeni v naravno okolje, stran od mestnih središč. 
 • Zrak na dolenjskem gozdnatem območju je čist in neobremenjen. Morski zrak v Strunjanu zaradi negativno nabitih ionov in delcev soli nadvse zdravilno vpliva na dihalne poti, bronhije in pljuča. 
 • Kopanje v bazenih z blagodejno toplo termalno ali morsko vodo izboljšuje prekrvljenost tkiv, s tem pa krepi obrambne mehanizme v telesu. Obisk raznovrstnih savn pa pomaga telesu pri razstrupljanju, sprošča in pomirja. 
 • Skupne prostore naših centrov večkrat dnevno zračimo in temeljito čistimo ter razkužujemo vse gostom in zaposlenim izpostavljene površine. 
 • Na hotelskih vhodih izvajamo merjenje telesne temperature gostov in zaposlenih, hotelski gostje pa ob prihodu prejmejo tudi razkužilo v priročni embalaži. 
 • Z uravnoteženo in sveže pripravljeno prehrano iz večinoma lokalnih živil, bogatih z vitamini in minerali, krepimo imunski sistem.

 

Poletje 2020 – prilagajanje ponudbe gostom in krepitev konkurenčnih prednosti


V naših poslovnih enotah so bili tudi pred letošnjo epidemijo v večini domači gostje, ki so ustvarjali v povprečju dve tretjini vseh nočitev na leto. Ponudbo in promocijo storitev in programov pa bomo zdaj še bolj prilagodili njihovim potrebam in pričakovanjem, saj predvidevamo, da bo potovanj v druge države malo.

Gradimo na konkurenčnih prednostih, kot so zdravo naravno okolje, bogastvo termalne in morske vode ter talasoterapije, zdravstvena ekipa, ponudba programov za bolj zdravo življenje in krepitev imunskega sistema, obilica športnih in sprostitvenih aktivnosti na prostem, osebna obravnava gostov ter lokalno pridelana in sezonsko obarvana hrana.

 

Turistične bone bomo sprejemali v vseh poslovnih enotah Term Krka.


Novo v Termah Krka

 Prenovljena strunjanska plaža

Strunjanska plaža je med najbolj obiskanimi in priljubljenimi domačimi plažami in pričakujemo, da kopalcev tudi letos ne bo malo. Na obnovljeni plaži, ki jo bomo odprli predvidoma 19. junija, bo tudi letos – že 23. leto zapored – plapolala modra zastava, simbol ekološko neoporečnega in urejenega kopališča, ki spoštuje okolju prijazno poslovanje.

S približno 600 metrov dolgo strunjansko plažo oz. njenim delom med laguno Stjuža in morjem obmorsko naravno zdravilišče Term Krka Talaso Strunjan sicer upravlja že od 60. let prejšnjega stoletja. Z estetsko urejeno plažo v neokrnjenem okolju bomo obiskovalcem zagotavljali višjo kakovost plažnih storitev, z raznovrstno gostinsko ponudbo plažnega bara Cavedin in restavracijo Pinijo tik ob morju pa tudi celovito morsko doživetje za hotelske in dnevne goste.

Za projekt prenove, ki je trajala od novembra 2019 do marca letos, smo v Termah Krka namenili približno 350 tisoč evrov. Vsa dela so bila izvedena v skladu z zakonskimi možnostmi in posebnostmi plaže ter njeno umestitvijo v Krajinskem parku Strunjan.

Novosti na strunjanski plaži:

 • Območje vzdolž celotne plaže pod borovci smo nasuli z gramozom.
 • Poenotili smo tlake in položili približno 430 kvadratnih metrov lesenih teras ter 4600 m2 travnatih površin z namakalnimi sistemi.
 • Površino nekdanjega igrišča za odbojko smo ozelenili, razširili smo ležalne površine in zasadili nova drevesa, ki bodo gostom zagotovila naravno senco.
 • Na novo smo uredili otroško igrišče, prenovili razsvetljavo in tudi namakalni sistem za na novo zasajeno mediteransko rastlinje; na prehodu v morje smo sanirali betonska tla.
 • Ob vstopu na plažo smo postavili novo infotočko, kjer bodo zaposleni obiskovalce seznanjali s kopališkim redom in drugimi informacijami, tu si bo mogoče izposoditi plažne rekvizite.

 

Novosti v ponudbi Term Krka

V Termah Krka vse več pozornosti namenjamo doživetjem, medicinskemu velnesu in programom za ohranjanje in krepitev zdravja.

 • V Termah Dolenjske Toplice lahko gostje po novem spoznavajo vaje in meditacije, ki pomagajo krepiti čuječnost, sproščajo in pripomorejo h globljemu doživljanju narave in sedanjega trenutka.
 • V Termah Šmarješke Toplice pa lahko gostje po novem opravijo test hormonov, to je kortizola ali t. i. stresnega hormona in melatonina, »spalnega« hormona, pa tudi test intolerance na hrano. Glede na rezultate teh testov šmarješki strokovnjaki nato prilagodijo prehrano in izdelajo jedilnike po meri vsakega posameznika.

V okviru velneškega centra Vitarim Spa & Clinique smo razvili tudi nov program za imunsko ravnovesje in nov zagon  – ImmunoRebalance. Program je odličen oddih za vse, ki po napornem (stresnem) obdobju potrebujejo okrepitev in revitalizacijo. Omogoča namreč aktivno sprostitev v naravi in odmik od vseh motečih dražljajev, elektronskih in tistih, ki se kar naprej vrivajo v misli in jemljejo energijo. Ravnovesje gostje vzpostavljajo s pomočjo prvinske narave, ki obdaja Šmarješke Toplice, in njenih danosti – zdrave prehrane, pripravljene iz pretežno ekološko pridelanih živil, in zdravilnih termalnih vrelcev. Osvojijo tudi naravne metode za okrepitev imunskega sistema in s pomočjo strokovnjakov na igriv in sproščen način izboljšajo življenjske vzorce (gibanje, prehrana, odnos do sebe …).

 

THERMANA

Družba Thermana bo svoje bazene v Termalnem centru Thermana Park odprla 15. junija, hotel Zdravilišče Laško je svoja vrata odprl 5. junija, hotel Thermana Park pa jih bo 19. junija.

V času prisilnega zaprtja smo se posvetili temeljiti obnovi Termalnega Centra Thermana Park. Ta se ponaša z izjemno stekleno odpirajočo se kupolo in preko 2.200 kvadratnih metrov vodnih površin, ki omogočajo nepozabna vodna doživetja za vso družino.

Po lanskoletni uspešni prenovi prvega dela Centra zdravja in dobrega počutja v hotelu Zdravilišče Laško, s katerim smo pridobili v Sloveniji in tudi širše gledano edinstven terapevtski bazen z dvižnim dnom, protitočno napravo in tekalno stezo, sedaj nadaljujemo s prenovo bazena in kopališkega predela v hotelu Zdravilišče Laško, kar bo predvidoma končano septembra letos.

SAVA TURIZEM

 Sava Hotels & Resorts postopno odpira svoje namestitve na vseh osmih destinacijah

 Ljubljana, 9. junij 2020 – Skupina Sava Hotels & Resorts (Skupina SHR) je v juniju pričela s postopnim odpiranjem svojih nastanitev na osmih destinacijah, potem ko so bili njeni hoteli in drugi objekti zaprti od 17. marca, ko je v veljavo stopil odlok vlade o zaprtju turistično gostinskih obratov zaradi epidemije korona virusa covid-19. Ob tem so uvedli nadgrajene ukrepe čistoče in higiene pod oznako »Sava Hotels & Resorts Higienski Standard Plus«. Ti poleg priporočil pristojnih zdravstvenih institucij vključujejo še številne druge ukrepe, ki prinašajo maksimalno zaščito za brezskrbne počitnice gostov v vseh nastanitvah skupine in hkrati omogočajo varnost zaposlenih.

Sava Hotels & Resorts Higienski Standard Plus vključuje ukrepe na ključnih točkah delovanja, od skupnih prostorov (recepcije, hotelske avle, restavracije, bara, bazena, wellnesa, savne) do hotelske sobe. Poleg tega vključuje ukrepe za zaposlene, za zdravstvene centre, kampe, glamping in dogodke.

 • Na recepcijah imajo nameščene termo kamere za preverjanje telesne temperature. Predpisana varnostna razdalja gostov na recepciji je najmanj 1,5 m. Na recepciji in v avlah so nameščeni brezkontaktni senzorski razkuževalci rok. Redno razkužujejo recepcijski pult. Priporočajo brezgotovinsko plačevanje. Gostom ob prihodu zagotovijo komplet z zaščitno masko in dezinfekcijskimi robčki. Ključe in kartice za sobe redno dezinficirajo.
 • V hotelski sobi so identificirali osem površin, ki jih pogosteje čistijo in dezinficirajo (trde površine, kljuke, stikala, upravljalec klimatske naprave, postelja, telefon in sef, TV daljinec in kopalnica). Za maksimalno dezinfekcijo sob uporabljajo najnovejšo tehnologijo popolne dezinfekcije sobe pred prihodom novega gosta, ki ima certifikat za učinkovito delovanje tudi proti korona virusu. Po čiščenju in dezinfekciji sob vrata označijo s posebno nalepko. Gost se lahko odloči, da v njegovo sobo v času bivanja ne vstopa nihče. Odstranili so dekorativne elemente. Posteljnino, kopalne plašče in brisače poleg pranja na visokih temperaturah redno razkužujejo.
 • V restavracijah in barih so mize postavljene v razmaku najmanj 1,5 m. Pred vhodom v lokal so nameščeni senzorski razkuževalci rok. Hrano pripravljajo in postrežejo skladno s protokoli varnosti. Posodo, pribor in prte perejo in razkužujejo v ustreznih strojih.
 • V bazenih in kopališčih je predpisana varnostna razdalja pred vstopom, pred tobogani in drugimi adrenalinskimi atrakcijami najmanj 1,5 m. Na vhodu so nameščeni brezkontaktni senzorski razkuževalci rok. Notranjost kopališč večkrat dnevno prezračujejo. Vsako omarico v garderobi po uporabi dezinficirajo in označijo. V bazenu priporočajo razdaljo med kopalci najmanj 2 m. Ležalniki so postavljeni na razdalji najmanj 1,5 m. Zagotovili so večjo frekvenco čiščenja in dezinfekcije bazenskih in obbazenskih površin ter tušev in sanitarij. Podobni ukrepi glede varnostne razdalje in razkuževanja veljajo za wellness, savne in zdravstvene centre.
 • V kampih in glampingih imajo na recepcijah na voljo termometre za preverjanje telesne temperature. Predpisana varnostna razdalja med posamezniki pred recepcijo je najmanj 1,5 m. Na recepciji in v skupnih prostorih so nameščeni brezkontaktni senzorski razkuževalci rok. Redno razkužujejo recepcijske pulte in prezračujejo prostore. Priporočajo brezgotovinsko plačevanje. Ključe/kartice za dostop v kamp dezinficirajo za vsakega gosta.
 • V sklopu ukrepov za zaposlene velja izpostaviti, da so na delu pristotni le zdravi zaposleni, redno izvajajo izobraževanja o zaščiti, higieni in varnosti, zagotavljajo potrebno in priporočljivo zaščitno opremo za zaposlene.
 • V okviru ponudbe za dogodke in srečanja so zmanjšali kapaciteto dvoran, tako da zagotavljajo razmik med sedeži najmanj 1,5 m v vse smeri. Zagotavljajo tudi potreben razmik med predavatelji in govorci. V preddverjih in pred dvoranami so nameščeni brezkontaktni senzorski razkuževalci rok. Redno razkužujejo vse dotikom izpostavljene površine in konferenčno tehnično opremo. Med vsakim odmorom redno prezračujejo, poleg tega so dodatno izboljšali procese kroženja zraka. Postrežbo med odmori in stoječe pogostitve so prilagodili tako, da je le-ta v obliki »mono porcij«.

Ob ponovnem prvega hotela v skupini Sava Hotels & Resorts, Hotela Ajda, Terme 3000 – Moravske Toplice, Ana Praprotnik, direktorica marketinga, izpostavlja: »Veseli smo, da lahko naše nastanitve ponovno služijo svojemu poslanstvu in pričnejo razvajati domače in tuje goste. Z našim lastnim zasnovanim paketom ukrepov »Sava Hotels & Resorts Higienski Standard Plus« smo nadgradili priporočila pristojnih zdravstvenih institucij za varno počitnikovanje gostov. Ključno vodilo vseh sodelavcev v naši skupini je skrb za varnost in dobro počutje obiskovalcev, vendar brez pretiranega obremenjevanja gostov z zaščitnimi ukrepi. V Savi Hotels & Resorts želimo biti tudi partner ostalim turističnim ponudnikom na posameznih lokacijah. Trenutno so vsa naša prizadevanja usmerjena v pritegnitev domačih gostov, ki tradicionalno predstavljajo 50 odstotkov gostov v skupini Sava Hotels & Resorts in jih vabimo s sloganom »Varno skupaj. Na oddihu blizu doma.« Veseli smo, da beležimo porast rezervacij na vseh naših destinacijah, z odpiranjem mej tudi s strani tujih gostov. Zadovoljni smo s prvimi odzivi in že zbranimi rezervacijami, predvsem za naše terme, zdravilišča in obalo. Hkrati se zavedamo, da je za preživetje ne le našega podjetja ampak celotnega slovenskega turizma ključna vrnitev tujih turistov, ki je odvisna od rahljanja ukrepov v drugih državah in odpiranja državnih meja ter letalskega prometa. Zato bomo naše nastanitve odpirali postopno: najprej terme in zdravilišča, nato obalni del in Bled.«  

 Nastanitve bodo v Skupini Sava Hotels & Resorts odpirali postopno glede na krepitev povpraševanja po sprostitvi ukrepov:

 • Novo sezono so otvorili z odprtjem Kavarne park na Bledu (9.5.2020), sicer pa sta od 20.4.2020 odprta tudi Golf v Terme 3000 v Moravskih Toplicah in od 30.5.2020 Kamp Lucija v Portorožu.
 • Od 5.6.2020 dalje sta odprtia Kamp v Terme 3000 in Kopališče T3000 z lokalom v Termah 3000 – Moravske Toplice. S 7.6.2020 se je pridružil še Hotel Ajda.
 • 12.6.2020 bodo v okviru destinacije Sava Hoteli Bled odprli Glamping, na obali pa Salinero resort Strunjan.
 • 15.6.2020 odpirajo svoja vrata vse namestitve v Termah Ptuj: Grand Hotel Primus, prenovljene mobilne hiške v Kampu Ptuj, Kamp Terme Ptuj, Vodni park in zdravstveni center.
 • Do konca junija se odpirajo še namestitve: Prekmurska vas Ajda v Terme 3000 – Moravske Toplice in Hotel Haliaetum v San Simon resort Izola (oba 19.6.2020), Hotel Mirta v San Simon resort Izola (22.6.2020), Depandanse San Simon, Grand Hotel Bernardin, Vile Park v St. Bernardin resort Portorož in prenovljen Hotel Park v Sava Hotelih Bled (vsi 25.6.2020).
 • V juliju sledi odprtje namestitev v Zdravilišču Radenci (1.7.2020) in Terme Lendava (3.7.2020, z izjemo Hotela Lipa ki se bo odprl 31.7.2020). 17.7.2020 se kot zadnji v okviru St. Bernardin resorta Portorož odpre prenovljen Hotel Histrion.

V skupini Sava Hotels & Resorts verjamejo, da s svojo ponudbo izpolnjujejo ključna pričakovanja gostov: poskrbeli so za maksimalno varnost in higieno, nastanitve nudijo v najlepših slovenskih regijah (obala, panonski termalni del in Bled), resorti in nastanitve so v naravi, stran od množic, z možnostjo številnih aktivnosti na prostem, prenovljeni objekti vabijo z edinstvenimi in trajnostnimi zgodbami, nenazadnje pa lahko gosti izbirajo ponudbo v širokem cenovnem razponu.

Čas epidemije in zaprtja nastanitev so v skupini Sava Hotels & Resorts izkoristili za prenove in tako poleti odpirajo kar dva povsem prenovljena hotela, ki skupaj predstavljata največjo letošnjo investicijo v slovenskem turizmu v višini približno 25 mio EUR. Gre za Hotel Park, ki stoji tik ob Blejskem jezeru, in kjer so navdih iskali v Blejski naravi ter Hotel Histrion v Portorožu, največji hotel v Sloveniji, ki je posvečen doživetju Istre. Poleg tega pa so zaključili dve investiciji v termalnem delu, in sicer nove mobilne hišice v Termah Ptuj in restavracijo v Hotelu Ajda v Termah 3000 – Moravske Toplice.

Skupina Sava Hotels & Resorts po letošnji združitvi s Hoteli Bernardin razvaja goste na kar 8 destinacijah v termalno panonski Sloveniji, na Bledu in na slovenski obali. Skupaj obsega: 19 hotelov, 9 apartmajskih naselij, 5 kampov in 2 glampinga, več kot 3.000 sob, več kot 1.200 kamp parcel, več kot 15.000 m2 vodnih površin in 71 kongresnih dvoran. Slovenski in tuji gosti različnih generacij, družine in pari, lahko izbirajo med številnimi nastanitvami v širokem cenovnem razponu v objemu narave, ki nudijo raznolika doživetij, od umiritve, sproščanja, razvajanja, regeneracije in romantike do adrenalinskih in pustolovskih izkušenj ter aktivnega športnega oddiha. Nastanitve Sava Hotels & Resorts so tudi odlično izhodišče za doživetja v destinaciji, bodisi skozi kulinariko, gostoljubje domačinov, panoramske razglede naravnih lepot, odkrivanje okoliških naravnih in kulturnih znamenitosti.

  

TERME OLIMIA

»Koronsko« obdobje smo v Termah Olimia izkoristili za vzdrževalna dela in investicije na eni ter izvajanje razvojnih projektov na drugi strani

»Koronsko« obdobje brez gostov smo v Termah Olimia izkoristili za izvedbo vseh pomembnih ter večjih in manjših vzdrževalnih del, vključno z generalnimi čiščenji posameznih prostorov (bazenov, hotelskih sob in skupnih prostorov, skladišč…), ki sicer ob rednem poslovanju pomenijo motnjo in izpad v poslovanju.

Kar se investicij v letu 2020 tiče, sporočamo, da smo ravno te dni v zaključni fazi obnove in razširitve restavracije in kuhinje v hotelu Breza. Prenova med drugim zajema tudi ureditev zunanje terase in omogoča ob toplih dneh razširitev penzionske jedilnice tudi na zunanji del ter bo obenem poskrbela za bolj funkcionalno in prijetno ureditev terase hotelskega bara in samega vhoda v hotel Breza. Celotna investicija je vredna približno 1,5 mio evrov.

Glede na odlično sodelovanje pri letošnjem projektu novega glampinga v hčerinskem podjetju Terme Tuhelj na Hrvaškem pa smo se v okviru sodelovanja dogovorili, da bodo 5 luksuznih mobilnih hiš postavili tudi v  našem Kampu Natura***** v Termah Olimia, s čimer bomo našo pestro ponudbo v kampu še nadgradili.

Skratka, na eni strani smo v času izredne situacije vlagali v vzdrževalna dela in infrastrukturo, po drugi strani smo čas aktivno izkoristili za izvajanje nekaterih razvojnih projektov in aktivnosti v sklopu njih, za katere nam v času tekočega obratovanja velikokrat zmanjka časa.

Terme Olimia po koroni popolnoma varne tako za zaposlene kot naše goste

 V Termah Olimia je varnost in zdravje gostov vedno bila na  prvem mestu, zato je bilo veliko časa in naporov vloženih v pripravo ustreznih protokolov in izobraževanja zaposlenih, da smo ob ponovnem odprtju kompleksa dne 5. 6. 2020 (z izjemo Termalnega parka Aqualuna, ki ga odpiramo 24. 6.) zagotovili in ustrezno implementirali  vse varnostne ukrepe, ki so bili podani s strani NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje) in so potrebni za varno delo zaposlenih in varno preživljanje prostega časa gostov. Prvi vikend smo imeli v kompleksu v naših nastanitvenih kapacitetah  že več kot 700 gostov, ta vikend jih pričakujemo še več in počasi se pripravljamo tudi na prihod tujih gostov, saj so prej omenjeni gosti v večini iz Slovenije. Ponovni začetek poslovanja je torej zelo vzpodbuden in trenutno nas pri tem in pri sprejemanju večjega števila gostov omejujejo zgolj nekatera nesmiselna določila NIJZ-a, med katerimi najbolj izstopa tisto glede uporabe savn, zaradi katerega ostajajo savne do nadaljnjega zaprte.

 

TERME PORTOROŽ

Kako bodo videti počitnice v hotelu po koncu epidemije?

 Po dveh mesecih karantene si lahko končno oddahnete in začnete načrtovati svoj poletni oddih. Dejstvo je, da bo drugačen, kot ste ga bili vajeni do sedaj. Pretirana skrb pa je kljub vsemu odveč, saj bomo ponudniki turističnih namestitev poskrbeli za vašo varnost. Preberite, katere ukrepe, ki to zagotavljajo, smo sprejeli v hotelih LifeClass.

 1. Razkuževanje v hotelih

Ker je letos varnost gostov in naših zaposlenih še toliko pomembnejša, smo na podlagi navodil   Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) še dodatno posodobili obstoječe higienske standarde in dodali nekatera nova pravila.

V hotelih LifeClass je prioriteta razkuževanje vseh javnih površin. Prav tako bodo v vseh skupnih prostorih gostom na voljo razkužila, predhodno razkužene bodo vse hotelske kartice in ključi ter sobe po odhodu vsakega gosta.

Kako bomo pripravili vašo sobo?

 • Po opravljenem ustaljenem postopku čiščenja sobe, bomo vse kritične točke razkužili s sredstvi za razkuževanje (točke so označene na sliki).
 • Iz sobe bomo odstranili vse dekorativne blazine in pregrinjala, prav tako vse tiskovine, razen tistih za enkratno uporabo.
 • Ko bo soba počiščena in razkužena ter pripravljena na novega gosta, osebje v sobo ne bo več vstopilo.
 1. Zmanjšanje nepotrebnih stikov

Da preprečimo zadrževanje večjega števila ljudi na recepciji, smo pripravili možnost »klica dobrodošlice«. To pomeni, da boste lahko opravili hitri check-in, in šele ko se boste udobno namestili v svoji sobi, vam bo receptor kar preko telefona podal vse informacije glede bivanja v hotelu. Omejevanje stikov se nanaša tudi na ostalo osebje – portir vam bo tako prtljago dostavil le do vrat sobe, lahko pa se odločite tudi za možnost, da v času vašega dopusta sobarica ne vstopa v sobo.

 1. Tiskovine zgolj na recepciji

Tiskani materiali s turističnimi informacijami bodo gostom na voljo samo na recepciji hotela, ne pa tudi v sobah, kot smo bili do sedaj navajeni.

 1. Varnostna razdalja v restavraciji

Skupni hotelski prostori se morda zdijo izziv, vendar bodo zaposleni ves čas skrbeli za primerno medsebojno razdaljo. V hotelih LifeClass bo zato samopostrežni zajtrk v obliki bifeja, hrana pa bo strežena s strani hotelskega osebja, večerja pa bo v celoti strežena. Osebje bo poskrbelo, da bo med mizami ustrezna varnostna razdalja. Po odhodu gosta iz restavracije bodo mize in stoli natančno razkuženi.

 1. Za varnost bo poskrbljeno tudi v lepotnih in masažnih centrih
  Maser ali kozmetičarka bosta ves čas nosila obrazno masko in vizir. Maska bo na voljo tudi za goste, ki je ne bodo imeli s seboj. Po vsaki stranki je predvideno razkuževanje rok, vseh površin, naprav in uporabljenih predmetov.
 2. V hotelih LifeClass smo poskrbeli tudi za brezskrbno uporabo bazenov.

Varnostno razdaljo med 1,5 do 2 m bo treba upoštevati pred vhodom na kopališče, v prostorih garderobe, pod tuši, na sončni terasi in med ležalniki. Na vas, gostih, pa je, da skrbite za ohranjanje ustrezne medsebojne razdalje tudi med kopanjem – izjema so le družinski člani, ki sicer živijo skupaj. Upoštevajoč priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje obveščamo, da bodo omejitve vstopov v bazene, pri čemer vas bomo prosili za razumevanje.

Spoštovanje ukrepov bodo nadzirali zaposleni na kopališču, ki bodo skrbeli tudi za razkuževanje ležalnikov in ostale opreme. Podoben režim bo veljal tudi na hotelski plaži Meduza, kjer bodo razkuženi ležalniki razporejeni na priporočeni varnostni razdalji.

 

ROGAŠKA SLATINA

Medical center Rogaška so odprli 4. 5. in se izvaja vsa diagnostika ter fizioterapija. Z 18. 6. odpirajo tudi vse ostale dejavnosti, in sicer balneoterapijo, masaže in kozmetiko, ter pričnejo z izvajanjem zdraviliškega zdravljenja. Obdobje, ko je bil center zaprt, so izkoristili za prenovo prostorov za izvajanje preiskav RTG in nabavili tudi nov vrhunski RTG aparat Siemens Multix Fusion Max, s katerim izvajajo preiskave od 20. 5. dalje.

Odpiranje hotelov v Rogaški Slatini:

Hotel Slatina 8. 6.

Grand Hotel Donat 24. 6.

Grand Hotel Rogaška 24. 6.

Grand Hotel Sava 1. 7.

Boutique Hotel Atlantida 1. 7.

Ostale novice

Prebirajte naprej.

Darilni bon