Meni

Sporočilo za javnost, 18. februar 2020

18.02.2020

V slovenskih naravnih zdraviliščih v prvih počitniških dneh beležimo pričakovano dober obisk, zelo primerljiv s podatki iz preteklih let.

Počitniški utrip je v štirinajstih slovenskih termalnih in zdraviliških središčih pričakovano dober.  Prevladujejo domači gostje, ki so skupaj s tujimi kapacitete zapolnili od 80–95 odstotkov. Večmesečne priprave prodajnih in animacijskih ekip lahko tako ocenimo kot zelo uspešne. Kljub temu pa nas v tem letu čaka še veliko izzivov, saj je pred nami praktično še cela sezona, ki nas lahko preseneti še s kakšnimi nevšečnostmi.

Več o odzivih iz posameznih term in zdravilišč pa v nadaljevanju:

  

TERME ČATEŽ

V Termah Čatež imamo in tudi v naslednjih dneh pričakujemo dobro zasedenost kapacitet v Čatežu (v hotelih, apartmajih in mobilnih hišah) ter na slovenski obali v Žusterni v Kopru in v apartmajih Residence Marina v Portorožu.

V zvezi s preživljanjem zimskih šolskih počitnic v Termah Čatež bi želeli izpostaviti:

  • pestro ponudba počitniških družinskih paketov,
  • zabavo in vodna doživetja v Termalni rivieri,  največjem termalnem kompleksu,
  • pester, razigran animacijski program.

TERME DOBRNA 

 V času zimskih počitnic smo v Termah Dobrna, v vseh nastanitvenih objektih, torej v Hotelu Vita, Vili Higiea in v Hotelu Park, več kot 90-odstotno zasedeni in še vedno beležimo veliko povpraševanje za zimsko počitnikovanje. Glavnino zasedenosti predstavljajo slovenski gostje, sledijo avstrijski, hrvaški in italijanski gostje.

Pakete bivanja v času zimskih počitnic smo obogatili z ugodnostmi za otroke – brezplačno bivanje do 2 otrok in pestrim animacijskim programom za celotno družino kot so vodne igre, tematske kreativne delavnice, obisk čebelarstva, sprehod do farme jelenov in družabni večeri z živo glasbo.

TERME KRKA

Glede na trenutne podatke iz rezervacijskega sistema bo zasedenost hotelov Term Krka v Termah Dolenjske Toplice, Termah Šmarješke Toplice in v Talasu Strunjan na ravni lanskoletne. Ker pa trendi v zadnjih letih pričajo o rezervacijah v zadnjem hipu, pričakujemo v prihodnjih dneh še kar nekaj novih rezervacij.

V zadnjih letih so bolj popularne krajše počitnice; največ rezervacij beležimo za 2 do 3 dni, pričakujemo pa tudi povečan obisk dnevnih gostov.

V letošnjih dveh tednih zimskih počitnic bo v hotelih Krkinih term počitnikovalo največ slovenskih gostov. V istem terminu jim sledijo gostje iz Italije, Nizozemske, Avstrije, Srbije, Hrvaške in Rusije. Tuji gostje uživajo v velnes in aktivnih počitnicah ter na programih medicinskega velnesa – predvsem razstrupljanja in hujšanja v Termah Šmarješke Toplice.

V Termah Krka v času zimskih šolskih počitnic že vrsto let pripravljamo različne programe, ki so primerni tako za mlajšo kot malo starejšo populacijo. Tudi letošnji programi združujejo ugodje, udobje, umirjenost, naravnanost na zdrav način življenja, pa tudi zabaven animacijski program. V Termah Dolenjske Toplice lahko gostje po novem spoznavajo in izvajajo vaje in meditacije, ki pomagajo krepiti čuječnost, sproščajo in pripomorejo h globljemu doživljanju narave in sedanjega trenutka.

THERMANA

V družbi Thermana pričakujemo dobro zasedenost hotelov v času zimskih počitnic. V prvem tednu, ko počitnikuje osrednja Slovenija, je zasedenost hotelskih kapacitet višja kot v drugem tednu počitnic – takrat je večji obisk dnevnih kopalnih gostov. Še vedno je veliko povpraševanja, in kot je trend zadnjih let, so povečane rezervacije v zadnjem hipu.

V času počitnic je kakopak okrepljena otroška animacija. Vsem, ki želijo preizkusiti nekaj novega in edinstvenega v slovenskem prostoru, pa je v Thermani na voljo nov terapevtski bazen, ki premore posebno dvižno ploščad, tekalno stezo v vodi in protitočno napravo za plavanje in tek proti toku, namenjeno vsem, ki želijo izboljšati svojo fizično zmogljivost in okrepiti dobro počutje.

SAVA TURIZEM

Destinacije Sava Hotels & Resorts so med letošnjimi zimskimi počitnicami tradicionalno dobro zasedene, kar gre pripisati privlačnim in vsebinsko bogatim programom ter prodornim prodajnim in trženjskim aktivnostim na domačem in tujih trgih. Glede na trenutne rezervacije ocenjujemo, da bo zasedenost podobna kot lani.

V naših termah prevladujejo gosti iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Italije, Češke, na Bledu pa iz Velike Britanije, ZDA, Srbije, Hrvaške, Italije, Slovenije …

V okviru zimskih počitnic smo kot vsako leto za naše goste pripravili raznolik animacijski program, ki jim bo popestril počitnice v termah.

Najmlajše čakajo Poučne otroške dogajalnice in ustvarjalnice. Tako smo na naši največji termalni družinski destinaciji, Terme 3000 – Moravske Toplice, pripravili za otroke Štrkastične zimske počitnice, kjer bodo otroci skupaj z našo prekmursko štorkljo Vikijem slikali z dlanmi, igrali bingo, izdelovali pustne maske, rajali za pusta, šli v mini kino, izdelali snežaka, zvečer pa bo Štrk Viki najmlajšim zaželel lahko noč. Na še eni naši družinski termalni destinaciji, Terme Ptuj, pa smo za najmlajše pripravili otroške zimske dogodivščine v bazenu in na suhem. Pod spretnimi prsti bodo nastale valentinove voščilnice, pustne maske, snežaki in klovni. V bazenu pa bodo čofotali in preizkušali svojo iznajdljivost ob družabnih igrah in na lovu za zakladom.

TERME OLIMIA

V času zimskih počitnic so kapacitete v Termah Olimia zelo dobro zasedene, pri čemer je zaenkrat bolje zaseden prvi del počitnic,  kjer smo že blizu 90-odstotne zasedenosti (seveda od kapacitete do kapacitete nekoliko niha), medtem ko je v drugem delu počitnic zasedenost zaenkrat dobrih 80 %, saj imajo takrat počitnice otroci iz naše okolice, ki so zaradi bližine bolj dnevni obiskovalci naših term kot pa da si rezervirajo počitnice v hotelu.

Termalija FAMILY FUN v Termah Olimia je še vedno najbolj popularna družinska destinacija!
Ta edini slovenski družinski wellness ponuja ultimativni svet vodnih doživetij in zabave za prav vse generacije. Čaka vas plezalna stena nad bazenom, 7D kino, interaktivna igralnica, bazen z mivko za najmlajše in številne druge atrakcije.

Počitniški animacijski program v Termah Olimia je zopet nadvse pester, posebno presenečenje za vse naše hotelske goste pa je družinsko savnanje in novost – zvočno doživetje s tibetanskimi skledami, skozi igro z zvoki, za naše najmlajše obiskovalce.

TERME PORTOROŽ

V vseh šestih hotelih LifeClass Portorož smo zadovoljni z zasedenostjo med zimskimi počitnicami. Pripravili smo pester animacijski program, ki vključuje neomejeno kopanje v bazenih Term Portorož, brezplačne delavnice zdrave prehrane za otroke, varstvo v solni sobi in večerne koncerte, za doplačilo pa tudi šolo zdrave hrbtenice za vse naše goste hotelov.

TERME ZREČE

Trenutno stanje rezervacij za čas slovenskih zimskih počitnic kaže, da bodo Terme Zreče v tem terminu zasedene okoli 95-odstotno – različno po dnevih. Gostje bodo v Termah Zreče v povprečju bivali 4 dni/3 noči.

Po pričakovanjih bodo v času slovenskih zimskih počitnic največ nočitev ustvarili slovenski gostje. Razmerje med domačimi in tujimi gosti bo predvidoma 63 % proti 37 % v prid domačim. Največ tujcev pričakujemo iz Madžarske, Hrvaške, Avstrije, Češke Republike, Italije in Nemčije.

V Termah Zreče in na Rogli smo za slovenske šolske počitnice pripravili programe, namenjene družinam. Edinstvena kombinacija Term Zreče s smučiščem Rogla omogoča, da v Termah Zreče zimske počitnice preživljajo poleg družin s šoloobveznimi otroki, ki jim je blizu sproščanje v termalnih bazenih, tudi tiste družine, ki izberejo kombinacijo med smučanjem in termami, ali pa družine, kjer nekateri člani smučajo, drugi pa ne.

Številni gostje se bodo odpravili na edinstveno Pot med krošnjami Pohorje na Rogli, ki ne ponuja zgolj sprostitve in zabave, temveč s svojim trajnostnim konceptom in okoljskimi vsebinami kakovostno nadgrajuje turistično ponudbo Uniturja, ki je v največji meri namenjena gostom in obiskovalcem, ki cenijo in živijo zdrav in aktiven življenjski slog.

Ostale novice

Prebirajte naprej.

Darilni bon